tiistai 20. syyskuuta 2011

Reissu-Ruska

Lomat tulivat ja menivät - taas kerran. Vietimme reilun viikon verran Kuusamossa, missä Ruska ja isäntäväki pääsivät kunnolla ihmettelemään kanalintujen jahtaamista komeissa vaaramaisemissa.

Kuusamon touhuista enemmän omassa kuvareportaasissaan, kunhan matkalaiset toipuvat kotiinpaluun aiheuttamasta kulttuurishokista. Tällä kertaa keskitytään täysin siihen, miten hieno reissukoira Ruskelista kuoriutui.

Autoilu on ollut Ruskasta hiukan inhottavaa toistaiseksi, eikä voi syyttääkään kun reissut ovat taittuneet ilmastoimattoman vanhan fiiatin takapenkillä kesähelteillä. Nyt isäntäväki kuitenkin jännitti turhaan pitkää reissua, koska Ruskalla naksahti täysin uusi vaihde päälle: autoilu ei olekaan kamalaa!

Reissussa kertyi yhteensä yli 2000 ajokilometriä, joiden aikana ei kuulunut ensimmäistäkään piippausta tai näkynyt yhtään kuolavanaa. Takapenkiltä kuului korkeintaan kuorsausta, sekä toisinaan maiskutusta ja makoisaa piereskelyä neidin kääntäessä kylkeä, huolimatta siitä, että fiiat jaksoi posottaa sekä pitkiä ajomatkoja, että hankalia, kuoppaisia metsäteitä, joilla sora ropisi auton pohjassa.

Myös käskyyn "autoon" suhtauduttiin ihan uudella reippaudella, varsinkin sen jälkeen kun selvisi, että autolla mennään kohti mukavia lintumetsiä.

Hyvä Ruska! Ehkä ensi vuonna autoillaan vielä pidemmälle :)


Vaikka autoilu sujuikin, piti aloituspäivänä vielä kytätä kärryä epäluuloisena, olihan siellä kykitty iso osa kahdesta edellisestä päivästä. Ei kai sinne enää pidä mennä?!


Viikon edetessä myös taukoja vietettiin takapenkillä tuulensuojassa, täysin hyvillä mielin.

Suurin osa autoilusta kului näissä merkeissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti