sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Viikonlopun harjoittelusaldo

Viikonloppuna oli ilahduttavan vähän järjestettyä ohjelmaa, joten molempina päivinä harjoiteltiin urakalla uusia ja vanhoja juttuja.

Lauantaina Ruska pääsi ensimmäistä kertaa kulkemaan julkisilla, kun kävimme kukkienkastelureissulla Kivenlahdessa. Kun pysäkillä odottelun kauheudesta pääsi, bussissa olikin yllättävän mukavaa! Matka taittui vielä sylissä, mutta neiti kiipesi itse bussista ulos ja sisään, ja katseli maisemia ja kanssamatkustajia tyytyväisenä.

Kivenlahdessa meno- ja paluumatkan välissä jaksoikin sitten riehua urakalla, kukkaruukut kolisivat ja matot lähtivät maata kiertävälle radalle...

Lauantaina saatiin myös puolitahatonta veteen totuttelua kun Ruska änkesi mukaan saunaan. Kylppäri ja sauna ovat sallittuja alueita kotona, mutta ei odotettu neidin viihtyvän. Innokkaasti kuitenkin leikki saunan lattialla sen hetken mitä annettiin sisällä olla ja olisi kiivennyt ylemmäskin jos oltaisiin päästetty :) Suihkunkin puolella tuli lutrattua, ja samalla tehtyä huolellinen nestetankkaus.

Sunnuntaina ajettiin Karkkilaan tarpomaan metsässä, ja tehtiin samalla irtiolo/luoksetuloharjoituksia. Hienosti meni, ja metsässä oli muutenkin mukavaa, kuten aina. Bonuksena vielä laukauksiin totuttelua, kun kantaväestö paukutteli kaukaisuudessa menemään (jälleen tuli todettua, ettei se koira pelkää mitään...). Vielä kun saisi hirvenkakat vähemmän houkuttaviksi.

Viikonlopun molempina päivinä treenattiin myös istumista, sivullemenoa, maahanmenoa ja taluttimessa kulkemista sekä ihmisten tervehtimistä hyppimättä (kaikkien muiden päivien tapaan). Uutena juttuna ollaan otettu istuminen ja luvan pyytäminen ennen syliin kiipeämistä, sekä istuminen luoksetulon yhteydessä. Metsästyspuolen harjoituksia voisi tehdä varmasti enemmänkin, vähän ehkä loppuu osaaminen ja mielikuvitus kesken siinä, mitä voisi tehdä pikkupennun kanssa kaupunkialueella (viiriäiskateutta ja muuta).

Siipeä ollaan kuitenkin jaksettu sitkeesti roikottaa pitkin viikkoa, Ruska on vähän turhan innokas käymään siihen kiinni mutta toisinaan alkaa näkyä seisojankin elkeitä. Kuva iltatreenistä lähipellolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti