lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kurja kaupunki

Viimeiset pari viikkoa vierähtivät suurimmaksi osaksi mökillä, joten blogin päivittäminen on ollut hiljaista kehnon nettiyhteyden vuoksi. Ja tuskin mökillä olisi ehtinytkään, kun oli kiire makoilla ja treenailla Ruskan kanssa auringossa, grillata, syödä, saunoa, läärätä vedessä, soudella ja tehdä pitkiä peltolenkkejä. Kovin montaa tapahtumaa ei yhteen päivään mahtunut, vaan mökkeily painottui täysin akkujen lataamiseen. Loman kohokohta oli retki kasvattajalle treenaamaan ja Ruskan äitiä ja siskoa tapaamaan, siitä enemmän omassa postauksessaan myöhemmin.


Ruskan vauhdikas luoksetulo

Kaupunkiin palaaminen oli ainakin Ruskelille pieni kulttuurishokki, kun käytettävissä ollut vapaa kulku pienen sisätilan ja suuren pihan välillä muuttui kotioloihin, jossa sisätila on isompi (mutta ikävän koiraprooffattu), mutta ulkotila surkea pieni rivitalon laatikkopiha. Lomalla huomasi hyvin havainnollisesti, miten ulkona touhuaminen ja kaikenlainen helposti tarjolla oleva aivojumppa vaikutti Ruskan käytökseen ja vähensi mm. villiintymistä iltaisin, antaen aikuisillekin enemmän omaa rauhaa. Enkä nyt tarkoita, että saatettiin nakata pentu pihalle aamulla, hakea se sisään illalla ja tehdä siinä välissä pelkkiä ihmisten juttuja, vaan että pihalla yhdessä leikkiminen korvasi hyvin yhden päivän lenkeistä, uusia kokemuksia oli tarjolla käden ulottuvilla koko ajan ja ulkotreenaamista varten oli tilaa kun vain siirtyi ovesta ulos. On meillä kotonakin aika hyvät puitteet kaupunkilaisiksi joten sikäli ei pitäisi valittaa, mutta omalta pihalta pitää kuitenkin yleensä siirtyä pois jos haluaa juoksennella, ja esim. uimaan pitää mennä autolla.

Toivottavasti kuitenkin saa mökiltä jotain ajatuksia siirrettyä kaupunkioloihinkin, kun on ollut aikaa tarkkailla omaa ja koiran käytöstä, sekä päivittäisiä rutiineja. Ruskan päivärytmi mökillä muodostui orgaanisesti jokseenkin seuraavanlaiseksi: herätys, aamupissa, laiskottelua tai omaa leikkimistä, aamupala, vähän treeniä tai jotain muuta yhteistä puuhaa/leikkimistä, päivälepo, omaa tai yhteistä leikkimistä/treeniä, päiväruoka, seuraava päivälepo, omaa leikkimistä, peltolenkki (tai muuta ohjelmaa), rauhoittuminen, iltapissa, nukkumaan. Rauhallisempien hetkien yhteyteen otettiin yksinoloharjoituksia esim. kauppareissujen muodossa, ja tietysti pientä treeniä (lähinnä koiran perushallintaa) oli mukana melkein kaikessa mitä tehtiin. Kaupunkiin haluaisin tästä muokata vähän samantapaisen päivärytmin, tietysti sovellettuna siihen, miten töissäkäynti aikatauluun vaikuttaa. Tai ehkä enemmän on kyse siitä, että ns. luontainen rytmi on nyt paremmin selvillä, joten sen noudattaminen on jatkossa toivottavasti helpompaa, kun rutiinin pitäminen ja sen rikkominen tulee tehtyä tietoisesti. Vaikka saapi nähdä, miten nopeasti tämäkin rutiini muuttuu pennun kasvaessa...

Loppuun vielä vähän kesäkuvia :)


Päivälevon aikana aikuiset ehtivät rauhassa grillata.

Uimaharjoittelu on vielä vähän rankkaa, joten rantaelämästä tehdään helposti lähestyttävää lastenaltaan ja herkkujen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti