torstai 2. kesäkuuta 2011

Sosiaalistamista

Meillä ensikertalaisilla koiranomistajilla (tai ainakin allekirjoittaneella) on jatkuva epäilys siitä, saako koira sopivissa määrin liikuntaa, huomiota, treeniä, tapakasvatusta ja uusia kokemuksia. Kirjojen to-do listat tehtävistä asioista ovat pitkiä ja jos jotain jää tekemättä on omatunto kovin huono.

Sosiaalistaminen ja totuttelu uusiin tilanteisiin ja asioihin on ollut yksi huolehtimisen osa-alue. Ruska on jo toistaiseksi päässyt bussiin, kulkenut autolla, ollut metsä-, pelto- ja kaupunkiympäristössä, saunonut (!), tavannut eri-ikäisiä ihmisiä, ollut hoitosedän kanssa, vieraillut muiden ihmisten kodeissa ja hiukan päässyt tervehtimään toisia koiria. Koiria pitäisi kuitenkin päästä näkemään enemmänkin, sekä lisäksi muita eläimiä. Neiti varasti eilen naapurin täysikasvuisen tanskandoggin puruluun ja kehtasi vielä riekkua voitonriemuisena isomman ympärillä, mikä ehkä kertoo siitä, että yksikään koira ei ole vielä laittanut pentua paikalleen.

Tänään sosiaalistettiinkin sitten ihan urakalla. Päivällä tehtiin ensimmäinen reissu hevostallille, jossa Ruska pääsi ihailemaan hevosia. Maan tasalta Ruskeli hieman räksytti, mutta naamatusten hevosen kanssa meidänkin likka oli kerrankin hiljaisen kunnioituksen vallassa. Hevonen oli kovin myötämielinen pientä tutustujaa kohtaa ja nuuhki Ruskaa innokkaana, mutta Ruskalle taisi suuri hevosenturpa olla hieman liikaa :D



Illemmalla oltiin vielä siskon perheen luona grillaamassa, missä Ruska sai sekä siedätystä lapsiin että pääsi leikkimään toisen koiran kanssa (paikoin hiukan pelottavalla vauhdilla). Lisäksi raitista ilmaa ja vapaanaoloa kertyi kokemuskassaan runsaasti - luoksetuloa täytyy vielä hinkata kiusausten keskellä mutta aika hienolta näyttää jo! Toivotaan, että kaupanpäällisiksi saadaan hyvät yöunet - isäntäväki on ainakin aika naatti.

Huomenna mökille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti